عوارض استفاده نادرست ادکلن و عطر
انسانها همیشه علاقه زیادی به بوی خوش دارند و از استشمام بوی خوش موادی مثل گلها لذت میبرند، چه برسد به بعضی ادکلن و عطرها و اسپریها که بوی دلنشینشان هوش از سر آدمی میبرد. متاسفانه بعضی از افراد به سازگاری مواد موجود در فرآوردههای خوشبو کننده و ادکلن با پوستشان توجهی نمیکنند و تمایل به خرید بهترین برند روز دنیا با ماندگاری بالا را دارند. گاهی مصرف بهترین برند به دلیل وجود مواد شیمیایی وعدم سازگاری با هر نوع پوست، مشکلات جدی به وجود میآورد. پس اگر از اشخاصی هستید که از خوشبوکنندههایی مانند ادکلنها، عطرها، مامها و اسپریها مصرف مداوم دارید. خوب است مطالب این مقاله را مطالعه فرمایید.
عوارض پوستی
هر فرآورده آرایشی و بهداشتی هرچقد گران قیمت و با کیفیت هم باشد، امکان ایجاد حساسیت و واکنش پوستی در مصرف آن دارد. در اوایل استفاده از فروآوردههای خوشبوکننده ممکن است عارضهای ایجاد نکند. اما بعد از مدتی ممکن است پوست شخص در اثر تماس با این مواد مقاومت نشان دهد تا جایی که ممکن است این مواد به محض تماس مستقیم با آفتاب، تاثیر منفیشان را بروز دهند. درصورتی که واکنشهایی مانند تاول زدن، خارش، قرمزی پوست، پوسته پوسته شدن، ترشح، باقی گذاشتن لک، حساس کردن فرد به نور آفتاب رخ بدهد، در این صورت فرد باید مصرف آن مواد را قطع کند. هرچند به وجود آمدن این عوارض باعث نمیشود تا مصرف آنها ممنوع اعلام شود زیرا ممکن است از فرآوردههایی به شکل استاندارد تولید شده باشد و احتمال وقوع این عوارض بسیار نادر وجود دارد. تحقیقاتهای اخیر نشان دادهاند که این عوارض از هر 100 نفر ممکن است در یک نفر دیده شوند. در قسمت نگهدارنده مواد خوشبوکننده نیز رنگ و مواد دیگری وجود دارند که باعث واکنشهای حساسیتی در فرد میشوند. استفاده از بعضی از فرآوردههای خوشبوکننده در میان خانمهای باردار، شیرده و اطفال ممنوع است و بهتر است که در استفاده از فرآوردههای معطر در کودکان محتاطتر عمل شود. البته تولیدکنندگان باید این مسائل را درنظر گرفته و روی محصولاتی مانند شامپو، پودر و صابون که برای بچهها تولید میشوند، این نکته را درج میکنند که محصول تولیدی مخصوص بچه ها است. این نوع محصولات یا فاقد عطر هستند یا کم عطرند.
فرمولاسیون فرآوردههای خوشبوکننده
وقتی صحبت سلامت جسمی مردم در میان باشد، پژوهشگران حداکثر تلاششان را میکنند تا عارضهای متوجه مردم نشود. شرکتهای تولیدکننده فرآوردههای خوشبوکننده وظیفه دارند مواد تشکیل دهنده را به صورت نزولی و درصد تشکیل دهنده را (از بیشترین ماده تا کمترین آن) روی تولیدات شان درج کنند تا اگر کسی نسبت به یکی از مواد موجود در آنها حساسیت دارد از مصرف آن محصول اجتناب نماید.
لکهای ناشی از استفاده از مامها
استفاده از بعضی خوشبوکنندهها گاهی فقط به ایجاد حساسیت و التهاب ختم نمیشود و کار را به جاهای باریک تر مانند ایجاد زخم میکشاند، به عنوان مثال، در بعضی موارد اگر از خوشبوکننده در ناحیه ای استفاده کنیم که در معرض نور خورشید است، بدون شک باعث ایجاد لک میشود.
بعضی از افراد، به خصوص خانمها ادعا میکنند که زیر بغلشان بعد از استفاده از مام لک پیدا شده است، گاهی اوقات استفاده از مامها ممکن است منطقه زیر بغل را پررنگ کرده و حتی واکنشهایی رخ دهد که فرد را وادار به مراجعه به متخصص کند. با این حال اگر شخص مصرف کننده مام به موقع مصرف را قطع کند میتوان به درمان لک ناشی از مصرف مام امید داشت. اما بعضی مواقع نیز ممکن است لک برای همیشه در ناحیهی زیر بغل بماند. در این مواقع پزشکان وارد عمل شده و درمان را شروع میکنند. در مورد لکهایی که زمان زیادی از ایجاد آنها گذشته کار خاصی نمیتوان انجام داد، البته میتوان لکها را کمرنگ کرد اما به طور کامل برطرف نمیشوند.
واکنش پوست به خوشبوکنندهها
هر سه نوع پوست خشک، نرمال و چرب، ویژگیهای متفاوتی در ساختارشان هست. بهتر است بدانید حتی مصرف یک اسپری ساده باعث ایجاد حساسیت پوستی شود. اما موضوع خیلی پیچیده تر از اینهاست. متخصص پوست و مو توضیح میدهد: واکنشهای حساسیتی نسبت به این نوع فرآوردهها، ناشی از تفاوتهای ذاتی آنان است. یعنی ممکن است پوست فردی به استفاده از فرآوردهای واکنشی نشان ندهد و اصطلاحا آن را تحمل کند اما در مقابل افرادی هم هستند که نمیتوانند تحمل کنند و پوستشان واکنش نشان میدهد. به طور ساده این فرآوردهها ممکن است روی پوست چرب یک نوع تاثیر و روی پوست خشک تاثیر دیگری بگذارند. هرکدام از مواد موجود در ترکیبات میتواند اثرات خوب و یا بدی را روی پوست داشته باشند. البته تا جایی که امکان داشته باشد سعی کنید از فرآوردههایی استفاده کنید که دارای اثرات مضر و سوء نباشند.
بیماری هایپرهیدروز و خوشبوکنندهها
کسانی که ترشح غدد عرقی شان طبیعی است مشکلی ندارند و به راحتی میتوانند از ادکلن و خوشبوکنندهها با رعایت نکات ایمنی استفاده کنند. اما در این میان افرادی هستند که شرشر عرق می کنند، که جزء بیماران هایپرهیدروز هستند و به خاطر اینکه کسی متوجه بوی بد عرق شان نشود، از انواع و اقسام خوشبوکننده ها استفاده میکنند تا بوی بد بدن خود را از بین ببرند. اما این امر راه حل مناسبی برای برخورد با این مشکل نیست و حتی وقتی از ادکلن و خوشبوکنندهها روی بدنشان استفاده میکنند از ترکیب عرق و ادکلن و خوشبوکنندهها بوی غیرقابل تحملی متصاعد میشود. البته کسانی که این مشکل را دارند نگران نباشند، متخصصان درمورد راه حل آن توضیح میدهند: اگر بیماری هایپرهیدروز زندگی فرد را با مشکل مواجه کند میتواند به پزشک مراجعه کند. ما با استفاده از داروهای مناسب و راهکارهای در دسترس، میزان تعریق فرد را کنترل میکنیم.